Archives

Written by Henrik Sörbin

Webbshop

Vi tycker det är kul med personlig kontakt så tveka inte kontakta oss om ni undrar över något eller varför inte lägga en beställning.

Nedan har ni en länk till en tillfällig webshop. Här kan ni enkelt beställa ert bord. Klipp & klistra

http://sorbinssnickeri.tictail.com

Matbord i ek

Matbord i ek med klassiska X-underrede. Bordskivan behandlat på 2 olika vis. Första bilderna med en kombinerad “dark oak” och “charcoal” olja från rubio monocoat. Övriga bilder en ren olja utan pigment.
Nedsänkt rostfri låda, lock med benställning.
Kontakta oss för prisuppgift.

Midsommarbord M16 & M17

Titta närmare och läs om de olika modellerna i galleriet.

U trappa

Sista jobbet innan julledigheten blev denna vackra trappa. Plansteg i ek som behandlas med en hårdvaxolja. Vangarna och räckesståndarna tillverkas i Ask och vitlackeras. Omegaprofil i överliggare och handledare. Väldigt roligt jobb och kul med lika nöjda kunder.

Soffbord i valnöt

Det vi gillar med denna möbelserie är kombinationen av det råa, hårda i metallen tillsammans med valnöten och värmen det ger. Bilderna visar upp några olika soffbord men även en glimt av en kommande hallmöbel.

Soffbord i olika former. Vi behöver mer tid att arbeta oss genom hela soffgruppserien så måtten är inte satta korrekt ännu.

Formerna kommer finnas i:

2 olika ovala former

2 rektangulära

Kvadratisk

Runt

Kalksten

Kolmårdsmarmor

Benen varierar också, hur du önskar kombinera bestämmer du själv. Man köper alltså skivan och benen för sig. Har du en egen jättefin skiva du vill snygga till kan du självklart beställa bara benen. Som ni ser på första bilden kan ni placera benen på lite olika vis. Är ni lite händiga sätter bara fantasin gränserna.

Just denna valnötsserie är numrerad och kommer i begränsad upplaga. Valnöt kommer även finnas framöver men partiet vi har hemma för tillfället är begränsat. Borden behandlas i första hand med oljor från Kalmarsands Oljefabrik. Följ länken och läs mer om behandlingen där http://www.kalmarsand.se/vara-produkter/mobelolja-adel/

Serien kommer finnas i följande träslag.

Ek- Eken kommer finnas med olika pigment med oljor från Rubio monocoat, följ länken till färgkartan. Vi begränsar oss till kulörerna “Dark oak”, “super white” och “Charcoal” http://www.rubiomonocoat.com/en/c/kleuren/cat/interior/rmc-oil-plus-2c?country=se#rmc-oil-plus-2c

Ask- Endast Kalmarsands olja och “super white”

Björk- Endast Kalmarsands olja och “super white”

Valnöt- Kalmarsands olja

Vill ni komma och titta är ni välkomna. Hör av er så fixar vi så ni får klämma och känna. Ute på restaurang Ladugård 206 i Vadstena står det möbler för påseende. Åk ut och käka jäkligt god mat, njut en stund och titta på våra grejer i ett showroom vi fått låna där.

Ektrappa och glasräcken från Q-railing

Strax efter juluppehållet flydde jag landet en stund och lämna Kalle ensam med ansvaret. Inga problem, med hjälp från en lokal snickare Uffe Olsson på “Rosenhyddans Bygg” montera de trapp och glasräcken. Riktigt snyggt och proffsigt utfört. Glaset och räckena kommer från Q-railing

Trappa med platsbyggd bokhylla

Strax innan jul åkte vi på en så kallad “jobbresa” till Södermalm i Stockholm. Vi packa bilen full av verktyg, några trappor, ämnen till bokhylla och boka hotell. Jag menar, mer romantiskt än så blir det väl knappast inte…